Het begon als één groot experiment...
...maar het bleek zoveel meer te brengen dan 'slechts' zelf verbouwde groenten.

Moeztuyn is ontstaan vanuit het gegeven dat meer bedrijven te kampen hebben met een hoge werkdruk en gebrek aan verbinding tussen collega's. De aandacht voor gezonde medewerkers, vergroening en elkaar ontmoeten staat hoog in het vaandel.

"Wat vaker even kort afschakelen"
De moestuin of pluktuin is een uitgelezen plek om hierin te voorzien, omdat dit je tussen je werk door de mogelijkheid geeft om even af te schakelen, wat de kans op uitval door een medewerker verkleint. Tevens draag je daarmee bij aan werkgeluk en vergroening, waarmee je als werkgever een voorbeeldfunctie inneemt.


Rol van Moeztuyn

Moeztuyn zorgt voor de aanleg van de tuin, of een variant daarvan, maar brengt vooral de ervaring en het experiment met moestuinieren naar je bedrijf toe. Je zult zien dat dit meer met jou en je medewerkers doet dan je misschien van tevoren kunt bedenken.

Hoe goed ken je jouw collega's?
En hoe fantastisch als een van je medewerkers al een absolute kenner blijkt te zijn en zijn of haar kennis aan de anderen kan overbrengen. De moestuin biedt hele jaar door momenten van plezier voor je medewerkers.

Team Moeztuyn
De initiatiefnemers achter Moeztuyn hebben een achtergrond in communicatie-advies en projectleiding met betrekking tot duurzaamheidsprojecten, projecten m.b.t. vergroening en sociale projecten (duurzame inzetbaarheid en verkleinen verschillen op de werkvloer). En als hobby dus moestuinieren!

Zij hebben zelf ervaren dat het mogelijk is om én een drukke baan te hebben én te moestuinieren. Het ‘even zaaien’ gaf ontspanning, creativiteit en plezier: ‘dit gunnen we iedereen!’ Daar is Moeztuyn ontstaan, of: ontkiemt. Inmiddels heeft een team van experts zich verbonden aan het initiatief, waarmee er een compleet aanbod ligt.

We werken onder andere samen met erkende landelijke tuinders, trainers op het gebied van gedrag, duurzaamheid en HR, de beweging 'Wij zijn Groen, gezond en in Beweging', Kiemkracht64, Scalabor en sociale partners, waarmee we een inclusieve koppeling kunnen maken.

Samen aan de slag
We gaan samen met ons groene en gezonde netwerk op zoek naar dat wat jullie verder laat groeien.

Onze Moeztuyn brochure ontvangen?

Trots op onze samenwerking met o.a.
Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.