15/11/2021
Bedrijfsmoestuin is natuurlijk best een gek concept. Toch kan het!

Je ziet het gebeuren. Zodra we vertellen over het concept reageert bijna iedereen meteen enthousiast: dat is gaaf! Maar dan de vragen 'Hoe dan?', 'Wie gaat dit dan onderhouden?', 'En als je helemaal geen groene vingers hebt?'. Hier hebben we natuurlijk over nagedacht en het leuke is dat iedere klant dan een andere invulling kiest. De een wil juist wel dat medewerkers meewerken, omdat er de nodige enthousiastelingen in huis zijn. De ander ziet het vooral als fijne overlegplek, waarin ook af en toe iets gezaaid en geoogst kan worden. En weer een ander ziet meteen een mooie kans om met de cateraar een mooi verhaal neer te gaan zetten. Kortom, niks is in beton gegoten.

Het blijft natuurlijk best een gek concept: een moestuin bij jouw bedrijf. Maar we maken het natuurlijk niet moeilijker dan nodig. Wat past bij jullie? Wat willen jullie medewerkers zelf?

Centraal staat dat het een fijne plek moet zijn, waar je gewoon even naartoe wilt gaan om iets uit te denken, of waar je met je team gaat vergaderen.

Na afloop kun je iets zaaien, als metafoor voor wat je met je team hebt gezaaid voor de komende periode. En zodra je terugloopt naar je werkplek draai je even een rijpe courgette van de plant af: lekker soepje voor vanavond thuis.

Klinkt niet heel ingewikkeld toch?

Gele courgette
Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Expert aan het woord
Maartje: "Het is die gezonde en vitale werkomgeving waar medewerkers tot groei en ontwikkeling komen"​

Maartje Heerkens

Volgens Maartje Heerkens, L&D-adviseur en fan van moestuinieren, levert de moestuin een bron aan metaforen en is de link met het bedrijfsleven snel te maken.
Opdrachtgever Radboudumc
Radboudumc stimuleert een groene werkomgeving

Elma Vriezekolk

Na het zaaien mogen ook wij nu weer gaan oogsten: nieuwe klanten gaan van start en daar zijn we heel trots op.
Buiten vergaderen, werkplezier vergroten
Werkplezier vergroten door buiten te vergaderen?

Elma Vriezekolk

Is je team weer compleet na de vakantie? Dat is dat misschien een mooi moment om met elkaar te tuin in te duiken. Niet alleen om te zaaien in de vollegrond, maar vooral ook om met elkaar te kijken hoe jullie de komende maanden met elkaar aan de slag gaan.
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.