29/8/2021
Bedrijfsmoestuin is natuurlijk best een gek concept. Toch kan het!

Je ziet het gebeuren. Zodra we vertellen over het concept reageert bijna iedereen meteen enthousiast: dat is gaaf! Maar dan de vragen 'Hoe dan?', 'Wie gaat dit dan onderhouden?', 'En als je helemaal geen groene vingers hebt?'. Hier hebben we natuurlijk over nagedacht en het leuke is dat iedere klant dan een andere invulling kiest. De een wil juist wel dat medewerkers meewerken, omdat er de nodige enthousiastelingen in huis zijn. De ander ziet het vooral als fijne overlegplek, waarin ook af en toe iets gezaaid en geoogst kan worden. En weer een ander ziet meteen een mooie kans om met de cateraar een mooi verhaal neer te gaan zetten. Kortom, niks is in beton gegoten.

Het blijft natuurlijk best een gek concept: een moestuin bij jouw bedrijf. Maar we maken het natuurlijk niet moeilijker dan nodig. Wat past bij jullie? Wat willen jullie medewerkers zelf?

Centraal staat dat het een fijne plek moet zijn, waar je gewoon even naartoe wilt gaan om iets uit te denken, of waar je met je team gaat vergaderen.

Na afloop kun je iets zaaien, als metafoor voor wat je met je team hebt gezaaid voor de komende periode. En zodra je terugloopt naar je werkplek draai je even een rijpe courgette van de plant af: lekker soepje voor vanavond thuis.

Klinkt niet heel ingewikkeld toch?

Gele courgette
Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Effect natuur
Ben je druk? Dan heb je 1 uur in de natuur nodig.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

De neiging om geen tijd te maken voor een korte pauze is heel groot als je (te) druk bent, terwijl dat korte pauzemoment nu net zo belangrijk voor je is. Sterker nog: je bent daarna alleen maar productiever.
Wetenschap
Tuinieren zorgt voor focus en ontstresst

Radboud University

Tuinieren maakt gelukkig, ontstresst, brengt je in beweging, zorgt voor focus en gezond eten. Ook is het goed voor je humeur en je cortisolgehalte. Wat houd je nog tegen?
Zaaien en oogsten op je werk
Een vruchtbare vrijdagochtend op het werk

Elma Vriezekolk

Rik en Kirill hebben vandaag tijdens hun koffiepauze tijm, knolvenkel, knolselderij en een tomatenplant gezaaid en geplant. Ze waren een beetje beduusd. Kunnen wij gewoon zelf iets zaaien in de tuin? Logisch hun reactie, want het is ook niet gebruikelijk, het is nieuw en verrassend. Na het zaaien maakten we een gezellig praatje en ze gingen weer aan het werk. Ze waren hooguit 10 minuten van hun plek af, en liepen met een glimlach weer terug. En ik dus ook ;-).
Onderzoek
Leuk om te lezen dat er iets geoogst kan worden!

Studio Born

Studenten van Studio Born hebben in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar welk type bedrijven geschikt zijn voor een concept als Moeztuyn en welke factoren meewegen bij het wel of niet aanleggen van een moestuin bij het bedrijf.
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.