15/11/2021
Radboudumc stimuleert een groene werkomgeving

Na het zaaien mogen ook wij nu weer gaan oogsten: nieuwe klanten gaan van start en daar zijn we heel trots op.

Het einde van het moestuin-seizoen lijkt te naderen. Toch kijken we daar heel anders naar. Dit is namelijk de ideale tijd om op te ruimen, te evalueren en plannen te maken voor het komende jaar. En ondertussen kun je nog best het een en ander in de grond stoppen, zoals knoflook voor volgende jaar.

Radboudumc van start

Het leuke van onze klanten is dat de behoefte steeds een andere is. De ene keer is er behoefte aan een nieuwe ontmoetingsplek. De andere keer is het nodig dat medewerkers vaker naar buiten gaan en in beweging komen. Of men wil de omgeving vergroenen.

Voor een van onze nieuwe klanten, Radboudumc, is er behoefte aan het creëren van een fijne plek waar verschillende bewoners van de campus naartoe kunnen komen: medewerkers van het ziekenhuis, patiënten, medewerkers van de Radboud Universiteit, studenten, maar ook toevallige voorbijgangers die een wandeling over het terrein maken.

Ontwerpfase

In de ontwerpfase denken we met hen mee over de fysieke plek: wat kunnen we doen om het bestaande groen in tact te laten en nieuwe elementen en beplanting toe te voegen? En daarna ontwerpen we gezamenlijk het programma om het gesprek over vitaliteit, verbinding (ontmoeting) en vergroening (o.a. biodiversiteit) op gang te brengen. We houden je op de hoogte.

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Experimenteren in je werk
Spelen en experimenteren op het werk

Elma Vriezekolk

Lessen uit de tuin
Spiegeltje, spiegeltje … in de tuin ...

Elma Vriezekolk

De moestuin levert naast heerlijke groente, fruit, kruiden en prachtige bloemen ook vele levenslessen. Lessen in geduld, loslaten, ga zo maar door. Wat zou jij zien als je in de spiegel kijkt?
Experimenteren
Waarmee gaan jullie experimenteren dit jaar?

Team Moeztuyn

Een van de ervaringen uit de moestuin is het experimenteren met gewassen. Als je jezelf toestaat fouten te maken en daarvan te leren, wordt het alleen maar leuker. Misschien ook wel iets om in het echte leven toe te passen?
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.