8/6/2021
Leuk om te lezen dat er iets geoogst kan worden!

Studenten van Studio Born hebben in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar welk type bedrijven geschikt zijn voor een concept als Moeztuyn en welke factoren meewegen bij het wel of niet aanleggen van een moestuin bij het bedrijf.

Studenten van Studio Born hebben in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar welk type bedrijven geschikt zijn voor een concept als Moeztuyn en welke factoren meewegen bij het wel of niet aanleggen van een moestuin bij het bedrijf. Het onderzoek heeft veel bevestigd van wat we in de praktijk zien en horen, maar het heeft ook ons leuke aanvullende tips opgeleverd, zoals het op een andere locatie (proeftuin) laten ervaren van het moestuinieren.

Voordelen die medewerkers noemen zijn onder andere:

  • lekker even naar buiten en in beweging komen
  • heerlijk om groente en fruit te kunnen oogsten
  • leren over planten en hoe iets groeit
  • met anderen (collega's, bewoners campus) in contact komen

Belangrijk is wel dat dit alles binnen werktijd kan en dat het makkelijk gemaakt wordt, dus bijvoorbeeld even een interne mail over een nieuwe oogst die klaarligt.

Met Moeztuyn voorzien we in een programma dat past bij jullie werkdag, waarin we dus begeleiden en aanjagen waar nodig en vooral weer loslaten wat jullie het liefst zelf doen, het oogsten bijvoorbeeld. Een samenwerking met jullie bestaande tuinman, cateraar of andere dienstverleners maakt dit alleen nog maar leuker en gemakkelijker.

Studio Born
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Effect natuur
Ben je druk? Dan heb je 1 uur in de natuur nodig.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

De neiging om geen tijd te maken voor een korte pauze is heel groot als je (te) druk bent, terwijl dat korte pauzemoment nu net zo belangrijk voor je is. Sterker nog: je bent daarna alleen maar productiever.
Wetenschap
Tuinieren zorgt voor focus en ontstresst

Radboud University

Tuinieren maakt gelukkig, ontstresst, brengt je in beweging, zorgt voor focus en gezond eten. Ook is het goed voor je humeur en je cortisolgehalte. Wat houd je nog tegen?
Zaaien en oogsten op je werk
Een vruchtbare vrijdagochtend op het werk

Elma Vriezekolk

Rik en Kirill hebben vandaag tijdens hun koffiepauze tijm, knolvenkel, knolselderij en een tomatenplant gezaaid en geplant. Ze waren een beetje beduusd. Kunnen wij gewoon zelf iets zaaien in de tuin? Logisch hun reactie, want het is ook niet gebruikelijk, het is nieuw en verrassend. Na het zaaien maakten we een gezellig praatje en ze gingen weer aan het werk. Ze waren hooguit 10 minuten van hun plek af, en liepen met een glimlach weer terug. En ik dus ook ;-).
Onderzoek
Leuk om te lezen dat er iets geoogst kan worden!

Studio Born

Studenten van Studio Born hebben in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar welk type bedrijven geschikt zijn voor een concept als Moeztuyn en welke factoren meewegen bij het wel of niet aanleggen van een moestuin bij het bedrijf.
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.