20/5/2021
Mogen wij aan u voorstellen: Marcel!

Marcel Weber heeft zich als partner en kok aangesloten en deelt onze gezamenlijke passies voor groen, groenten, zaaien, oogsten, koken en natuurlijk: eten!

Marcel Weber heeft zich als partner aangesloten en deelt onze gezamenlijke passies voor groen, groenten, zaaien, oogsten, koken en natuurlijk: eten!

Marcel: "Hoe gaaf is het dat je kunt koken met groenten die je zelf hebt geoogst uit je bedrijfsmoestuin. Maar niet voordat je eerst samen met je collega’s hebt gezaaid, verzorgd en alles wat nodig is om je moestuin te onderhouden. Het mooie van Moeztuyn is dat ze daarbij ontzorgen, zodat je vooral je werk kunt blijven doen.

Heerlijk toch om elkaar in die tuin te ontmoeten. Hoe was je weekend? Heb je tijd voor een kort overleg aan de tafel in de moestuin? Hier gaat mijn hart dus sneller van kloppen. Koken met verse groenten, beter kan het niet worden!

Al jaren heb ik een kookstudio waarin ik de deelnemers aan de workshops inspireer met mijn recepten. Samen koken en eten heeft een verbindende werking en je leert elkaar op een andere manier kennen. Combineer dit met het oogsten van je eigen groenten en de cirkel is helemaal rond. Ik sta te trappelen om samen met jullie de tuin in te gaan om de heerlijkste groenten te kiezen waarmee je in de kookstudio aan de slag gaat. Of ik neem mijn barbecue mee en gaan we gewoon in de tuin aan de slag. Mijn naam is Marcel Weber en ik ontmoet jullie graag in je eigen Moeztuyn. Tot dan!”

- Marcel Weber, Het Kook College Wijchen -

Team Moeztuyn
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Effect natuur
Ben je druk? Dan heb je 1 uur in de natuur nodig.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

De neiging om geen tijd te maken voor een korte pauze is heel groot als je (te) druk bent, terwijl dat korte pauzemoment nu net zo belangrijk voor je is. Sterker nog: je bent daarna alleen maar productiever.
Wetenschap
Tuinieren zorgt voor focus en ontstresst

Radboud University

Tuinieren maakt gelukkig, ontstresst, brengt je in beweging, zorgt voor focus en gezond eten. Ook is het goed voor je humeur en je cortisolgehalte. Wat houd je nog tegen?
Zaaien en oogsten op je werk
Een vruchtbare vrijdagochtend op het werk

Elma Vriezekolk

Rik en Kirill hebben vandaag tijdens hun koffiepauze tijm, knolvenkel, knolselderij en een tomatenplant gezaaid en geplant. Ze waren een beetje beduusd. Kunnen wij gewoon zelf iets zaaien in de tuin? Logisch hun reactie, want het is ook niet gebruikelijk, het is nieuw en verrassend. Na het zaaien maakten we een gezellig praatje en ze gingen weer aan het werk. Ze waren hooguit 10 minuten van hun plek af, en liepen met een glimlach weer terug. En ik dus ook ;-).
Onderzoek
Leuk om te lezen dat er iets geoogst kan worden!

Studio Born

Studenten van Studio Born hebben in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar welk type bedrijven geschikt zijn voor een concept als Moeztuyn en welke factoren meewegen bij het wel of niet aanleggen van een moestuin bij het bedrijf.
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.