18/2/2021
Onze zuiderburen zijn al aan de slag

Een moestuin biedt voordelen voor zowel de werkgevers als voor zijn werknemers. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Onze zuiderburen zijn ook al volop bezig.

Onze zuiderburen zijn al volop aan de slag

Overal zie je initiatieven ontstaan om in buurten moestuinen aan te leggen. Die moestuin zorgt voor verbinding in de wijk en stimuleert gezonde voeding. Als je er via werkgevers voor zorgt dat medewerkers ook in een moestuin kunnen werken, bereik je nog meer. Namelijk de mogelijkheid om met korte pauzes even af te schakelen in de tuin.

We zagen het initiatief van het bedrijf Skyfarms en ontdekten dat zij dezelfde voordelen inzien van moestuinen bij bedrijven.

Bron: MT/SPROUT, Patrizia Arena
LEEs verder
Misschien ook interessant...
artikel
Groene vingers zijn goed voor jou, je tuin én je team

Patrizia Arena

Tussen tuinieren en leiderschap zijn best wat parallellen te trekken, bijvoorbeeld over hoe je je bedrijf gezond laat groeien.
artikel
De moestuin als managementtool

Sabine Posthumus

Staan rond het parkeerterrein nog altijd van die standaard prikbosjes? Of is achter de fietsenstalling een grasveldje van niks? Elma Vriezekolk heeft een uitstekend idee wat je met die ruimte kunt doen: ga er tomaten, courgettes en boerenkool verbouwen in de bedrijfsmoestuin. En die moestuin is ook nog eens een managementtool van jewelste. ‘Eigenlijk is de moestuin de spiegel van het bedrijf.’
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.