10/7/2022
Rabobank creëert met pluktuin een gezonde werkomgeving

Rabobank, kring Gelderland-Zuid, is in Ede gestart met de pluktuin. Een tuin waarin medewerkers kunnen wandelen, kijken, plukken, telefoontje plegen, iets zaaien en natuurlijk: oogsten!

"Binnenkort verse bonen op het werk?!"

Jazeker, bij de Rabobank, locatie Ede in kring Gelderland-Zuid gaat het niet lang meer duren. Tijdens de opening op 24 mei 2022 zijn de eerste bonen de grond in gegaan, vanaf juli zullen deze geoogst worden. We hebben voor stokslabonen en pronkbonen gekozen. Mandy, Anouk, Leo en Tom hebben allemaal hun eigen stukje gezaaid en daar hun naam bij geplaatst. Zo weten we precies van wie we straks de bonen op het menu gaan terugzien. Leuk toch?

Onze missie: We willen zoveel mogelijk mensen de voordelen van het moestuinieren laten ervaren, want we geloven erin dat als je een positieve stap zet, voor jezelf en voor je omgeving, dan volgt de volgende stap vanzelf. Op die manier proberen we bij te dragen aan een betere wereld.

Want het is niet gebruikelijk (tuinieren op je werk?), maar gelukkig wel steeds meer passend bij de maatschappelijke vraagstukken van vandaag.

Wat die voordelen zijn?

- beweging naar buiten én beweging in de tuin (fysieke mens)

- gezond eten (biologisch geteelt, bewustwording)

- een buitenplek waarin je met je team kunt vergaderen (team-moment)

- een buitenplek waar je even tot rust kunt komen (mentale rust)

- verwondering over de natuur (groei van gewassen)

- bewustwording belang van diversiteit (zorg voor de dieren in de tuin)- plezier en voldoening van het zaaien, planten en oogsten!

We werken samen op deze locatie met Donker Groep en Vermaat.

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Klantervaring
Rabobank creëert met pluktuin een gezonde werkomgeving

Elma Vriezekolk

Rabobank, kring Gelderland-Zuid, is in Ede gestart met de pluktuin. Een tuin waarin medewerkers kunnen wandelen, kijken, plukken, telefoontje plegen, iets zaaien en natuurlijk: oogsten!
Zelf geteelte groenten op het werk
Rabobank kiest in Foodvalley voor zelf geteelte verse groenten

Kees de Bruin, Rabobank

Vanaf eind mei gaat Moeztuyn van start bij de Rabobank, locatie Ede, kring Gelderland-Zuid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarna zijn we tweewekelijks op locatie aanwezig om medewerkers op weg te helpen. Heel veel zin in!
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.