10/7/2022
Rabobank kiest in Foodvalley voor zelf geteelte verse groenten

Vanaf eind mei gaat Moeztuyn van start bij de Rabobank, locatie Ede, kring Gelderland-Zuid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarna zijn we tweewekelijks op locatie aanwezig om medewerkers op weg te helpen. Heel veel zin in!

"Het is een landelijke primeur: als eerste van alle kringen krijgt het kantoor een heuse moestuin. Na de tuin aan de Croeselaan in Utrecht kan iedereen straks groente en fruit oogsten midden in de #Foodvalley. Volgende week is de feestelijke opening voor alle medewerkers in kring Gelderland-Zuid. Wees erbij voor een smaakvolle proeverij!" (Kees de Bruin, teamcoördinator en communicatieadviseur Rabobank)

Bank4Food in eigen achtertuin

Niet alleen werken op het kantoor, maar ook je eigen groente en fruit laten groeien en oogsten. Dat is binnenkort mogelijk. Als je het leuk vindt, kun je dus zelf ook aan de slag in de tuin. Het pilotproject wordt begeleid door Moeztuyn. “Wij werken vanuit de filosofie dat werken in het groen mentaal en fysiek gezond is én plezier oplevert. Het moment van ‘even’ afschakelen zorgt voor nieuwe energie en creativiteit. Een kort moment in de tuin aan de slag brengt een heerlijk moment van ontspanning tijdens een drukke werkdag. Je hoeft geen groene vingers te hebben. We hebben zelf ervaren dat moestuinieren helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dit is je kans om het zelf te gaan ervaren”, zegt Elma Vriezekolk van Moeztuyn.

Verse kruidenthee, of een pompoensoep van je collega

De tuin levert in het komende jaar fruit, kruiden en groenten waar je direct van gaat profiteren: de theekruiden voor een vers kopje thee, fruit om tussendoor te plukken, bloemen ter aankleding of de groenten via jullie eigen cateraar Vermaat. Renee, Horecamanager van Vermaat, is er helemaal klaar voor om van alles voor jullie te bereiden. “Stel je voor dat je de pompoensoep eet, die jouw collega zelf heeft gezaaid of geplant. Bijzonder toch? En als er wat groente overblijft, mogen jullie dit gerust mee naar huis nemen. En alles wat over is, gaat naar de voedselbank. Ook daaraan is gedacht. Spreek je over de voedselambitie 'lokaal produceren en consumeren' … dichterbij kan bijna niet”, aldus Elma. De tuin wordt dus een plek, waarin je elkaar kunt ontmoeten en waarin je zelf mag zaaien, experimenten, leren en tot rust kunt komen. Waarna je weer fris aan het werk kunt.

Smaakvolle proeverij bij opening

De voorbereidingen zijn in volle gang. Graag ontmoeten we de collega's voor de feestelijke opening op dinsdag 24 mei.

#werkeninhetgroen #vergadereninhetgroen #gezondeten #moeztuyn #moestuinieren #moestuingeluk #moestuintips #vergroening #groenewerkomgeving #groenkantoor #greenoffice #healthyoffice #vitalemedewerkers #buitenvergaderen #groenvergaderen #vergadereninhetgroen #buitenwerken #inspirerendelocatie #stressmanagement #stresspreventie #teambuilding #foodvalley #moestuin #pluktuin #biodiversiteit

Kees de Bruin, Rabobank
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Klantervaring
Rabobank creëert met pluktuin een gezonde werkomgeving

Elma Vriezekolk

Rabobank, kring Gelderland-Zuid, is in Ede gestart met de pluktuin. Een tuin waarin medewerkers kunnen wandelen, kijken, plukken, telefoontje plegen, iets zaaien en natuurlijk: oogsten!
Zelf geteelte groenten op het werk
Rabobank kiest in Foodvalley voor zelf geteelte verse groenten

Kees de Bruin, Rabobank

Vanaf eind mei gaat Moeztuyn van start bij de Rabobank, locatie Ede, kring Gelderland-Zuid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarna zijn we tweewekelijks op locatie aanwezig om medewerkers op weg te helpen. Heel veel zin in!
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.