15/3/2022
Spelen en experimenteren op het werk

Als je gaat 'spelen' in je werk, of experimenteren, dan is de uitkomst onbekend. Geen focus op het resultaat, maar op het proces dus. Mag je dat van jezelf?

Als je experiment tegenvalt: jammer, je hebt het toch geprobeerd? Maar misschien ben je onderweg wel iets anders tegenkomen.
Maar als je experiment lukt: geweldig toch?

Het loslaten van verwachtingen en meer inspelen op wat er spontaan gebeurt geeft heel veel ruimte om juist andere (onverwachte) kansen te signaleren. Dit gebeurt in de moestuin aan de lopende band.

Zo gebeurt het regelmatig dat je ergens ontzettend je best voor doet (iedere dag kijken, evt water geven, zaailingen vertroetelen, verplaatsen, ruimte geven), maar dat het niet lukt. Aan de andere kant kun verrast worden door iets dat je bent vergeten, en dan ineens zie je een aardappelplantje groeien en weet je dat je binnenkort aardappels kunt gaan rooien. Leuk toch?

Ik zeg dus: durf jij het aan om wat vaker te experimenteren of spelen?

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Experimenteren in je werk
Spelen en experimenteren op het werk

Elma Vriezekolk

Lessen uit de tuin
Spiegeltje, spiegeltje … in de tuin ...

Elma Vriezekolk

De moestuin levert naast heerlijke groente, fruit, kruiden en prachtige bloemen ook vele levenslessen. Lessen in geduld, loslaten, ga zo maar door. Wat zou jij zien als je in de spiegel kijkt?
Experimenteren
Waarmee gaan jullie experimenteren dit jaar?

Team Moeztuyn

Een van de ervaringen uit de moestuin is het experimenteren met gewassen. Als je jezelf toestaat fouten te maken en daarvan te leren, wordt het alleen maar leuker. Misschien ook wel iets om in het echte leven toe te passen?
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.