10/7/2022
Spelen en experimenteren op het werk

Als je gaat 'spelen' in je werk, of experimenteren, dan is de uitkomst onbekend. Geen focus op het resultaat, maar op het proces dus. Mag je dat van jezelf?

Als je experiment tegenvalt: jammer, je hebt het toch geprobeerd? Maar misschien ben je onderweg wel iets anders tegenkomen.
Maar als je experiment lukt: geweldig toch?

Het loslaten van verwachtingen en meer inspelen op wat er spontaan gebeurt geeft heel veel ruimte om juist andere (onverwachte) kansen te signaleren. Dit gebeurt in de moestuin aan de lopende band.

Zo gebeurt het regelmatig dat je ergens ontzettend je best voor doet (iedere dag kijken, evt water geven, zaailingen vertroetelen, verplaatsen, ruimte geven), maar dat het niet lukt. Aan de andere kant kun verrast worden door iets dat je bent vergeten, en dan ineens zie je een aardappelplantje groeien en weet je dat je binnenkort aardappels kunt gaan rooien. Leuk toch?

Ik zeg dus: durf jij het aan om wat vaker te experimenteren of spelen?

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Klantervaring
Rabobank creëert met pluktuin een gezonde werkomgeving

Elma Vriezekolk

Rabobank, kring Gelderland-Zuid, is in Ede gestart met de pluktuin. Een tuin waarin medewerkers kunnen wandelen, kijken, plukken, telefoontje plegen, iets zaaien en natuurlijk: oogsten!
Zelf geteelte groenten op het werk
Rabobank kiest in Foodvalley voor zelf geteelte verse groenten

Kees de Bruin, Rabobank

Vanaf eind mei gaat Moeztuyn van start bij de Rabobank, locatie Ede, kring Gelderland-Zuid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarna zijn we tweewekelijks op locatie aanwezig om medewerkers op weg te helpen. Heel veel zin in!
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.