10/7/2022
Waarmee gaan jullie experimenteren dit jaar?

Een van de ervaringen uit de moestuin is het experimenteren met gewassen. Als je jezelf toestaat fouten te maken en daarvan te leren, wordt het alleen maar leuker. Misschien ook wel iets om in het echte leven toe te passen?

De moestuin is een heerlijke plek om in te experimenteren.
Het ene jaar kweek je gewassen net weer anders dan het andere jaar. Wat gaat beter? Waarom? Wat deed je dit keer anders?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst ;-). Er zijn genoeg omstandigheden waar je toch geen invloed op hebt, zoals het weer. Dat is fijn, want dan kun je dat dus loslaten.

Waar ga jij mee experimenteren dit jaar?

Wij gaan dit keer de Yacon uitproberen (appelwortel): lichtzoet, net zo knapperig als de radijs en wortel en qua smaak vergelijkbaar met watermeloen, appel en peer.


Team Moeztuyn
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Klantervaring
Rabobank creëert met pluktuin een gezonde werkomgeving

Elma Vriezekolk

Rabobank, kring Gelderland-Zuid, is in Ede gestart met de pluktuin. Een tuin waarin medewerkers kunnen wandelen, kijken, plukken, telefoontje plegen, iets zaaien en natuurlijk: oogsten!
Zelf geteelte groenten op het werk
Rabobank kiest in Foodvalley voor zelf geteelte verse groenten

Kees de Bruin, Rabobank

Vanaf eind mei gaat Moeztuyn van start bij de Rabobank, locatie Ede, kring Gelderland-Zuid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarna zijn we tweewekelijks op locatie aanwezig om medewerkers op weg te helpen. Heel veel zin in!
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Experimenteren in je werk
Spelen en experimenteren op het werk

Elma Vriezekolk

Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.