15/11/2021
Werkplezier vergroten door buiten te vergaderen?

Is je team weer compleet na de vakantie? Dat is dat misschien een mooi moment om met elkaar te tuin in te duiken. Niet alleen om te zaaien in de vollegrond, maar vooral ook om met elkaar te kijken hoe jullie de komende maanden met elkaar aan de slag gaan.

Dan is het misschien een mooi experiment om samen de tuin in te duiken om te vragen hoe het met iedereen gaat, en wat jullie eerstvolgende acties zullen zijn (zaaien). Om daarna vol energie en met plezier weer met elkaar aan de slag te gaan!

Na afloop van dat na-vakantie-overleg kun je in augustus samen spinazie zaaien (scherpzaad) als bezegeling van jullie gesprek. En: heel leuk en makkelijk om te doen!

Het leuke van spinazie is namelijk dat je het drie weken later al weer kunt oogsten: een mooi moment voor een nieuw teamoverleg. Nu dus.
- wat is er gelukt?
- waar hebben we hulp bij nodig? En van wie?

Na afloop van dat teammoment kun je echt oogsten: spinazie om mee naar huis te nemen, of direct voor in je lunchsalade. Allerleukst: zelf-gemaakt ;-).

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Tuin als kennisbron
Weten wat je eet

Elma Vriezekolk

Je kunt veel meer eten uit je tuin dan je denkt. Zo zijn er veel eetbare bloemen (bv ook de bloemen van een paardenbloem) en kruiden, waarvan je dat misschien niet meteen weet. Het is des te leuker om gewassen te leren (her-)kennen.
Experimenteren in je werk
Spelen en experimenteren op het werk

Elma Vriezekolk

Lessen uit de tuin
Spiegeltje, spiegeltje … in de tuin ...

Elma Vriezekolk

De moestuin levert naast heerlijke groente, fruit, kruiden en prachtige bloemen ook vele levenslessen. Lessen in geduld, loslaten, ga zo maar door. Wat zou jij zien als je in de spiegel kijkt?
Experimenteren
Waarmee gaan jullie experimenteren dit jaar?

Team Moeztuyn

Een van de ervaringen uit de moestuin is het experimenteren met gewassen. Als je jezelf toestaat fouten te maken en daarvan te leren, wordt het alleen maar leuker. Misschien ook wel iets om in het echte leven toe te passen?
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.