21/9/2021
Werkplezier vergroten door buiten te vergaderen?

Is je team weer compleet na de vakantie? Dat is dat misschien een mooi moment om met elkaar te tuin in te duiken. Niet alleen om te zaaien in de vollegrond, maar vooral ook om met elkaar te kijken hoe jullie de komende maanden met elkaar aan de slag gaan.

Dan is het misschien een mooi experiment om samen de tuin in te duiken om te vragen hoe het met iedereen gaat, en wat jullie eerstvolgende acties zullen zijn (zaaien). Om daarna vol energie en met plezier weer met elkaar aan de slag te gaan!

Na afloop van dat na-vakantie-overleg kun je in augustus samen spinazie zaaien (scherpzaad) als bezegeling van jullie gesprek. En: heel leuk en makkelijk om te doen!

Het leuke van spinazie is namelijk dat je het drie weken later al weer kunt oogsten: een mooi moment voor een nieuw teamoverleg. Nu dus.
- wat is er gelukt?
- waar hebben we hulp bij nodig? En van wie?

Na afloop van dat teammoment kun je echt oogsten: spinazie om mee naar huis te nemen, of direct voor in je lunchsalade. Allerleukst: zelf-gemaakt ;-).

Elma Vriezekolk
LEEs verder
Misschien ook interessant...
Toepassing in de praktijk
Bedrijfsmoestuin is natuurlijk best een gek concept. Toch kan het!

Elma Vriezekolk

Je ziet het gebeuren. Zodra we vertellen over het concept reageert bijna iedereen meteen enthousiast: dat is gaaf! Maar dan de vragen 'Hoe dan?', 'Wie gaat dit dan onderhouden?', 'En als je helemaal geen groene vingers hebt?'. Hier hebben we natuurlijk over nagedacht en het leuke is dat iedere klant dan een andere invulling kiest. De een wil juist wel dat medewerkers meewerken, omdat er de nodige enthousiastelingen in huis zijn. De ander ziet het vooral als fijne overlegplek, waarin ook af en toe iets gezaaid en geoogst kan worden. En weer een ander ziet meteen een mooie kans om met de cateraar een mooi verhaal neer te gaan zetten. Kortom, niks is in beton gegoten.
Effect natuur
Ben je druk? Dan heb je 1 uur in de natuur nodig.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

De neiging om geen tijd te maken voor een korte pauze is heel groot als je (te) druk bent, terwijl dat korte pauzemoment nu net zo belangrijk voor je is. Sterker nog: je bent daarna alleen maar productiever.
Wetenschap
Tuinieren zorgt voor focus en ontstresst

Radboud University

Tuinieren maakt gelukkig, ontstresst, brengt je in beweging, zorgt voor focus en gezond eten. Ook is het goed voor je humeur en je cortisolgehalte. Wat houd je nog tegen?
Zaaien en oogsten op je werk
Een vruchtbare vrijdagochtend op het werk

Elma Vriezekolk

Rik en Kirill hebben vandaag tijdens hun koffiepauze tijm, knolvenkel, knolselderij en een tomatenplant gezaaid en geplant. Ze waren een beetje beduusd. Kunnen wij gewoon zelf iets zaaien in de tuin? Logisch hun reactie, want het is ook niet gebruikelijk, het is nieuw en verrassend. Na het zaaien maakten we een gezellig praatje en ze gingen weer aan het werk. Ze waren hooguit 10 minuten van hun plek af, en liepen met een glimlach weer terug. En ik dus ook ;-).
Blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.