Berichten uit de pluktuin:
“Team 2 gaat zorgen voor de vijf tomatenplanten. Dat houdt in 18 teamleden, 5 tomaten, 4 taken: makkie!"
“We gaan met ons team de pompoenen adopteren!"

Berichten uit de pluktuin
Op 24 mei 2022 is de tuin officieel geopend en konden medewerkers meehelpen bij het zaaien en planten.

Moeztuyn gaat nu tweewekelijks op locatie in gesprek met medewerkers en aan de slag in de tuin. De berichten uit de moestuin stromen binnen. De een is dol op plukken, de ander vindt het leuk om te zaaien. Voor ieder wat wils. En de oogst opeten vinden ze allemaal wel leuk.

De well-being, oftewel de gezondheid van medewerkers, is een van de speerpunten van de Rabobank. Er is gekozen voor het starten van een pilot met een pluktuin. De locatie in Ede, middenin de Foodvalley, bleek erg geschikt. “Een moestuin waarin medewerkers kunnen overleggen, experimenteren en ontspannen en waaruit de cateraar groentes kan halen en verwerken. Voor en door de medewerkers.”

Fruit, kruiden, bloemen en groenten
De locatie in Ede was geschikt vanwege de buitenruimte, waarin grote bakken ingericht konden worden. In totaal hadden we bijna 200 m2 tot onze beschikking. In het ontwerp hebben we fruit, kruiden, bloemen en natuurlijk groenten opgenomen. Daarnaast de nodige elementen, waaronder een insectenhotel. De aanleg van de tuin hebben we samen met Donkergroen gerealiseerd, de vaste partner van de Rabobank op deze locatie.

Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.