Radboud Universiteit - een moestuin voor medewerkers en studenten
"Het welzijn van onze studenten en onze medewerkers is een belangrijke pijler. Daarnaast willen we vergroenen en werken in het groen stimuleren."

Vanuit verschillende hoeken kregen we het verzoek om mee te denken over het realiseren van een moestuin op het terrein van de Universiteit of een bijdrage te leveren aan de wellbeing van studenten.

Een oproep voor een brainstorm kon op veel enthousiasme rekenen.

Voor wie, wat precies en hoe dan?
Tijdens een brainstorm vertelden we over de stappen die je kunt zetten om tot een 'werkende' moestuin te komen. Denk aan een bodemonderzoek, voorbereiding, compost, teeltplan, soorten gewassen en gebruikers. Eerst moeten er nog allerlei vragen worden beantwoord, maar de planning is om in 2023 toch echt van start te gaan.

Inspiratiesessie werknemers
Verder organiseerden we een inspiratiebijeenkomst bij Kiemkracht64. Een groep van 16 medewerkers vertelden over hun eigen wensen, vragen, ambities als het gaat om moestuinieren.

Wellbeing of welzijn studenten
Tijdens de Wellbeing Week in oktober hebben we samen met Gelukkige Groentes een sessie georganiseerd voor studenten om te praten over hoe zij moestuinieren, of de inzichten daaruit, kunnen benutten bij hun eigen welzijn of tijdens hun herstelproces na een heftige periode.
Ter afsluiting hebben we knoflook gepoot en een intentie uitgesproken.


Blijf op de hoogte van al het nieuws van Moeztuyn
BEdankt voor je aanmelding!
OEps! Je aanmelding is helaas niet ontvangen.